mandag den 8. august 2016

Noget helt specielt i Harlev

Vi har nok alle prøvet at stå på en planteskole eller et plantemarked med en staude i en lille potte og ikke rigtig været i stand til at forestille os, hvordan den kommer til at tage sig ud efter flere år efter div. delinger i den hjemlige have. Mandag den 1. august fik ca. 40 medlemmer af Haveselskabet Randers kreds mulighed for at se sensommerstauder, når de når deres optimale udfoldelse.


Vi var på besøg hos Kirsten og Morten i deres 3000 kvm store staudehave i Harlev. Her på siden har vi tidligere beskrevet deres store projekt, så vi lader billederne tale.

Det er tydeligt, hvorfor denne hedder solbrud.

Solhat er der rigtig mange af i haven - mange forskellige farver og former
Gården er Kirstens barndomshjem, og i den oprindelige have vokser der mange spændende planter - bl.a. en mængde forskellige klematis.
Selv om man skulle synes, parret havde nok at se til med de over 800 forskellige stauder i store grupper, har de for nylig anlagt en frugthave med pærer og 128 forskellige gamle sorter æbletræer, som Kirsten har podet. Podekvistene er bl.a. fra Gl. Estrup.

Endnu et spændende projekt at følge. Har du lyst til at besøge Staudeblomsten, er det muligt efter aftale. Se mere her >>

Du kan også følge Staudeblomsten på Facebook.