lørdag den 6. februar 2016

Staudeblomsten til generalforsamling

Tirsdag den 2. februar kunne man foruden at deltage i Haveselskabet, Randers' generalforsamling 2016 opleve to havemennesker, der har realiseret en drøm.

Her er Staudeblomsten afbilledet i Google Maps. Haven er 3000 kvadratmeter og etableret på et tidligere græsningsareal ved Kirstens fædrene gård.
Parrets vision var at lave en staudehave, der var udformet som en blomst med stauder i alle regnbuens farver. Hvert 'kronblad' har sin farveskala, og der er blomster fra forår, til frosten tager over.

Det gule 'kronblad'

Billederne her er taget den 1. juni 2015. Sidste år lod sommeren vente på sig, og som det ses på billederne, stod det hele på spring. På den tid af året dominerer de hvide, blå og gule nuancer. Senere tager de varmere farver over, og i eftersommeren gløder mange af Staudeblomstens kronblade i et orgie af solhat og asters.Som det ses på billedet herunder, er der yderst plantet et læbælte bestående af træer. Træerne er valgt ud fra kriteriet om farver og bær. Dernæst er der plantet 1300 taks, der danner blomstens kontur.


De enkelte kronblade består af 850 forskellige stauder plantet i store grupper mellem stier, hvortil der er benyttet over 60 kubikmeter slotsgrus - en blanding af lergrus, stenmel og skærver.


Alt er lavet med håndkraft, så det har foruden en del af sparepengene krævet både blod, sved og tårer. Det koster at få sine drømme til at gå i opfyldelse, men det har også været en stor til fredsstillelse og daglig glæde. 

Vi håber at kunne arrangere et besøg hos Staudeblomsten i den kommende havesæson, så hold øje med vores program.
Tak til Kirsten og Morten, fordi de ville dele deres drøm med os - og forhåbentlig på gensyn.